25. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s pistáciemi a třtinovým sirupem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na baklavu s pistáciemi a třtinovým sirupem. Tato tradiční arabská sladkost je oblíbená pro svou křehkou strukturu a sladce kořeněnou chuť. Bon appétit!

Suroviny

  • 450g listového těsta
  • 200g pistácií, nasekaných
  • 200g másla, rozpuštěného
  • 200g cukru
  • 120ml vody
  • 120ml medu
  • 1 lžička skořice

Postup

  1. Nejprve si připravíme třtinový sirup. Smícháme cukr, vodu, med a skořici v hrnci a vaříme přibližně 10 minut, dokud se cukr nerozpustí a sirup zahustí. Necháme vychladnout.
  2. Rozehřejeme troubu na 180°C.
  3. Vymažeme formu máslem a položíme do ní několik vrstev listového těsta, každou vrstvu potřeme máslem.
  4. Nasypané pistácie rovnoměrně rozprostřeme na těsto.
  5. Pokračujeme vrstvením těsta a pistácií, dokud nebudeme mít všechny suroviny spotřebované.
  6. Poslední vrstvu těsta potřeme zbylým máslem a pomocí ostrého nože nakrojíme na čtverce.
  7. Pečeme v troubě přibližně 30-35 minut, dokud baklava nezezlátne.
  8. Po vyndání z trouby zalijeme hotovou třtinovou směsí a necháme vychladnout.
  9. Po vychladnutí je baklava připravena k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *