12. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s pistáciemi a mandlí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodnou baklavu s pistáciemi a mandlí. Tento tradiční arabský sladký pokrm je plný aromatických koření a jemných oříšků, které zaručeně potěší Vaše chuťové buňky. S naším receptem budete mít možnost si vychutnat autentickou chuť a vůni baklavy přímo z pohodlí domova. Bon appetit!

Suroviny

  • 450g listového lístkového těsta
  • 200g mletých mandlí
  • 100g mletých pistácií
  • 200g másla
  • 150g cukru
  • 200ml vody
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Nejprve rozehřejeme troubu na 180°C.
  2. Na pekáč vložíme jeden list lístkového těsta.
  3. Ve velké míse smícháme mleté pistácie, mleté mandle, cukr a skořici. Tento směsí rozprostřeme na první vrstvu těsta.
  4. Dalším listem těsta přikryjeme směs s pistáciemi a mandlemi.
  5. Tento postup opakujeme, dokud nemáme vyčerpány všechny listy těsta a směsí s pistáciemi a mandlemi.
  6. Rozpustíme máslo a potřeme jím vrchní vrstvu těsta.
  7. Baklavu nakrájíme na čtverce nebo diamanty.
  8. Před pečením zalijeme máslem a vodou smíchanými s vanilkovým extraktem.
  9. Pak pečeme přibližně 45 minut, dokud nezbrazdí všechny vrstvy těsta.
  10. Hotovou baklavu necháme vychladnout a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *