13. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s pistáciemi a mandlemi.
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit domácí baklavu s pistáciemi a mandlemi dle této snadné receptury. Křehké vrstvy těsta zalité sladkým sirupem a plněné lahodnými oříšky se stanou oblíbeným dezertem pro celou rodinu. Sledujte náš recept a užijte si tradiční chuť blízkovýchodní kuchyně.

Suroviny

  • 400g listového těsta
  • 200g nasekaných pistácií
  • 100g nasekaných mandlí
  • 200g třtinového cukru
  • 250g másla
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce medu

Postup

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si plech vyložený pečicím papírem.
  2. Ve větší míse smícháme nasekané pistácie, mandle a skořici.
  3. V menším hrnci rozehřejeme máslo spolu s medem a cukrem, dokud se cukr nerozpustí.
  4. Postupně přidáváme připravenou směs se skořicí a pistáciemi do tekutého másla a promícháme.
  5. Na plech položíme několik listů těsta, potřeme vrstvou pistáciové směsi a opakujeme, dokud není všechno těsto spotřebováno.
  6. Na povrch můžeme přidat ještě trochu pistácií a mandlí pro zdobení.
  7. Pečeme v troubě asi 30 minut, dokud není baklava zlatavě hnědá.
  8. Hotovou baklavu necháme vychladnout a pak nakrájíme na čtverce nebo trojúhelníky.
  9. Můžeme servírovat s medem nebo ovocem na ozdobení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *