18. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s oříšky a skořicí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční baklavu s oříšky a skořicí. Tento lahodný dezert je sladký, křehký a plný aromatických chutí. S námi snadno připravíte tento orientální pochoutku a ohromíte své chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý postup a užijte si chuťovou explozi baklavy doma.

Suroviny

  • 400 g plátového těsta
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g mletých lískových ořechů
  • 100 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 150 ml medu

Postup

  1. Nejprve rozehřejeme troubu na 180°C.
  2. V misce smícháme vlašské a lískové ořechy spolu se skořicí.
  3. Roztavíme máslo a přidáme ho do směsi s ořechy.
  4. Vymažeme formu máslem a položíme první vrstvu těsta.
  5. Nalijeme trochu ořechové směsi a pokryjeme další vrstvou těsta.
  6. Takto postupujeme, dokud nevyužijeme všechno těsto a náplň.
  7. Nahoře zalijeme rozehřátým medem.
  8. Pečeme v troubě asi 30 minut, dokud baklava nezezlátne.
  9. Po vychladnutí nakrájíme na kousky a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *