18. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční baklavu s oříšky a skořicí. Tento lahodný dezert je sladký, křehký a plný aromatických chutí. S námi snadno připravíte tento orientální pochoutku a ohromíte své chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý postup a užijte si chuťovou explozi baklavy doma.
Suroviny
- 400 g plátového těsta
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 100 g mletých lískových ořechů
- 100 g másla
- 100 g cukru
- 1 lžička skořice
- 150 ml medu
Postup
- Nejprve rozehřejeme troubu na 180°C.
- V misce smícháme vlašské a lískové ořechy spolu se skořicí.
- Roztavíme máslo a přidáme ho do směsi s ořechy.
- Vymažeme formu máslem a položíme první vrstvu těsta.
- Nalijeme trochu ořechové směsi a pokryjeme další vrstvou těsta.
- Takto postupujeme, dokud nevyužijeme všechno těsto a náplň.
- Nahoře zalijeme rozehřátým medem.
- Pečeme v troubě asi 30 minut, dokud baklava nezezlátne.
- Po vychladnutí nakrájíme na kousky a podáváme.