9. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s datlemi a vlašskými ořechy
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na tradiční baklavu s datlemi a vlašskými ořechy! Tato sladká a křehká pochoutka je skvělá na slavnostní příležitosti nebo jako dezert k oblíbené kávě. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si domácí baklavu plnou bohaté chuti datlí a ořechů. Vaši hosté si ji jistě oblíbí!

Suroviny

  • 300 g lístkového těsta
  • 200 g datlí
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • ¼ lžičky mletého hřebíčku
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • ½ šálku vody

Postup

  1. Nejprve předehřeje troubu na 180 °C.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem položíme jednu vrstvu lístkového těsta.
  3. Datle nakrájíme na menší kousky a společně s vlašskými ořechy smícháme s cukrem, skořicí, hřebíčkem a muškátovým oříškem.
  4. Tuto směs rozprostřeme na těsto v plechu.
  5. Na to přendáme další vrstvu lístkového těsta a opakujeme postup s datlemi a ořechy.
  6. Pokračujeme vrstvením, dokud nám nedojde těsto.
  7. Rozehřejeme máslo a potřeme jím vrchní vrstvu těsta.
  8. Před pečením zalijeme vodou, aby se těsto dobře propilo.
  9. Pak náš plech vložíme do trouby a pečeme asi 40-50 minut, dokud baklava nezezlátne.
  10. Po upečení necháme baklavu vychladnout a krájíme na menší kousky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *