23. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
Baklava – arabský cukroví
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit domácí arabskou baklavu a okouzlete své chuťové buňky exotickou sladkostí plnou oříšků a medu. S naším jednoduchým receptem na baklavu se stanete mistrem orientálního pečení a vaši hosté budou nadšeni!

Suroviny

  • 500 g lískových ořechů
  • 200 g másla
  • 1 balení listového těsta
  • 400 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička strouhaného citronového peelingu
  • 200 ml vody

Postup

  1. Nejprve ořechy nasekejte na hrubé kousky a smíchejte je se skořicí a citronovým peelingem.
  2. Roztavte máslo na pánvi a pozvolna přidejte nasekané ořechy, opékejte je asi 5 minut a pak nechte vychladnout.
  3. Rozprostřete 1 vrstvu listového těsta do pekáče a potřete vrstvou ořechů, pokračujte takto střídavě až spotřebujete všechno těsto a ořechy.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, nebo dokud není baklava zlatavá.
  5. V hrnci smíchejte cukr a vodu a přiveďte k varu, vařte asi 10 minut a poté zalijte upečenou baklavu.
  6. Nechejte vychladnout a nakrájejte na čtverečky nebo romby.
  7. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *