28. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Bagdádský dort s pistáciemi
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a svěží bagdádský dort s pistáciemi je dokonalá sladká lahůdka pro každou příležitost. Hladký dortový korpus, plněný bohatou pistácieovou náplní a potažený jemnou pistáciovou polevou, se rozpouští na jazyku. S lahodným a exotickým aroma pistácie a křupavými kousky oříšků, tento dort rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Perfektní pro oslavy nebo jen jako sladká pochoutka pro sebe. Vyzkoušejte tento recept a připravte si jedinečný bagdádský dort s pistáciemi plný bohaté chuti a textury.

Suroviny

  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 100 g jemně mletých pistácií
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 125 ml mléka
  • 125 ml oleje
  • šťáva z 1 citronu

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, dokud nezískáte pěnivou a světlou hmotu.
  2. Přidejte pistácie a důkladně promíchejte.
  3. V další míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
  4. Přidejte moučnou směs postupně do hmoty s vejci a cukrem.
  5. Přidejte mléko, olej a citronovou šťávu a znovu promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  6. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
  7. Pečte při 180 stupních Celsia asi 40-45 minut, nebo dokud dort nevyroste a nezezlátne na povrchu.
  8. Nechejte dort vychladnout, poté jej můžete ozdobit pistáciemi a servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *