5. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční marocké jídlo – bademján kuku. Tato lahodná pokrm kombinuje smažený baklažán s vajíčky a kořeněnou rajčatovou omáčkou. Skvělá volba pro vegetariány i všechny milovníky exotické kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si kulinářský zážitek plný orientálních chutí!
Suroviny
- 2 bademjány
- 2 cibule
- 2 rajčata
- 4 vajcia
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Bademjány nakrájame na tenké plátky a osolíme. Necháme odstáť asi 15 minút.
- Cibuľu nasekáme a orestujeme na panvici s olivovým olejom.
- Pridáme nakrájané rajčatá a dusíme, kým sa nezmäknú.
- V prípade potreby dochutíme soľou a korením.
- V miske rozšľaháme vajcia a pridáme do zmesi cibuľa a rajčiat.
- Na panvici rozohrejeme olej a nalejeme doň zmes s vajcami.
- Na miernom ohni pečieme kuku z oboch strán, až kým vajcia úplne nezatiahnu.