5. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Bademján kuku.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční marocké jídlo – bademján kuku. Tato lahodná pokrm kombinuje smažený baklažán s vajíčky a kořeněnou rajčatovou omáčkou. Skvělá volba pro vegetariány i všechny milovníky exotické kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si kulinářský zážitek plný orientálních chutí!

Suroviny

  • 2 bademjány
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • 4 vajcia
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  1. Bademjány nakrájame na tenké plátky a osolíme. Necháme odstáť asi 15 minút.
  2. Cibuľu nasekáme a orestujeme na panvici s olivovým olejom.
  3. Pridáme nakrájané rajčatá a dusíme, kým sa nezmäknú.
  4. V prípade potreby dochutíme soľou a korením.
  5. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme do zmesi cibuľa a rajčiat.
  6. Na panvici rozohrejeme olej a nalejeme doň zmes s vajcami.
  7. Na miernom ohni pečieme kuku z oboch strán, až kým vajcia úplne nezatiahnu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *