
Vyzkoušejte lahodný recept na bademján kebab se zeleninou, který jistě potěší vaše chuťové buňky! Tento jednoduchý a chutný pokrm spojuje grilovaný bademján s osvěžující zeleninou a pikantními kořeněnými omáčkami. Nechte se inspirovat a připravte si skvělou večeři plnou lahodných chutí!
Suroviny
-
2 bademjány
-
1 cibule
-
2 papriky (červená a zelená)
-
2 rajčata
-
400g hovězího masa (na kebab)
-
2 lžíce olivového oleje
-
Chuťové koření (sůl, pepř, oregano, šafrán)
Postup
-
Na začátku předehřejeme troubu na 180°C.
-
Bademjány nakrájíme na plátky a osolíme, necháme odležet.
-
Cibuli nakrájíme, papriky i rajčata na menší kousky.
-
Hovězí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme, okořeníme podle chuti.
-
Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme cibuli, přidáme hovězí maso a krátce osmažíme.
-
Na plech dáme plátky bademjánu a na ně položíme směs hovězího masa s cibulí.
-
K tomu přidáme nakrájené papriky a rajčata.
-
Plech přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut.
-
Hotový bademján kebab se zeleninou můžeme podávat s rýží nebo chlébem.