20. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na domácí bábovku s třešněmi, kterou překvapíte každého. Tato sladká dezertní pochoutka je zalita mandlovou polevou, která dodává jedinečnou chuť. Skvělá volba pro každou příležitost!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 200 g másla
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 200 g třešní (čerstvé nebo zavařené)
- 50 g mletých mandlí
Postup
- V misce smíchejte mouku s práškem do pečiva.
- V jiné misce utřete máslo s cukrem do pěny.
- Přidejte postupně vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
- Přidejte suché ingredience a mleté mandle a opět promíchejte.
- Nakonec vmíchejte třešně a dejte těsto do formy na bábovku vyložené pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45-50 minut nebo dokud není bábovka propečená.
- Nechejte bábovku vychladnout a připravte mandlovou polevu z vody a moučkového cukru.
- Polejte bábovku polevou a nechte ztuhnout.
- Podávejte a příjemnou chuť!