8. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Chutná bábovka s datlemi a skořicí je dokonalá kombinace sladkosti a koření. Naučte se recept na tuto lahodnou domácí dobrotu a překvapte své blízké jedinečnou pochoutkou. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 250g hladké mouky
- 200g cukru
- 3 vejce
- 200g másla
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kypřící prášek do pečiva
- 150g datlí bez pecek
Postup
- Nejprve si připravíme formu na bábovku a vymažeme ji máslem a vysypeme strouhankou nebo moukou.
- V misce smícháme máslo s cukrem dohladka.
- Přidáme vejce, mouku, skořici a kypřící prášek do pečiva a důkladně promícháme.
- Nakonec přidáme nasekané datle a opět promícháme.
- Těsto vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut.
- Po upečení necháme bábovku vychladnout a ozdobíme podle chuti.