17. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné „Babiččiny krevety na zelenině“ s tímto receptem plným tradičních chutí. Skvělá kombinace krevet, čerstvé zeleniny a aromatických bylinek, která potěší vaše chuťové buňky. S tímto receptem se zaručeně zhostíte role šéfkuchaře v domácnosti! Nenechte si ujít tuto lahůdku plnou vůní a chutí.
Suroviny
- 500g krevet
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 mrkve
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička medu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Oloupejte krevety a odstraňte střeva.
- Očistěte a nakrájejte zeleninu na tenké proužky.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a nechte ji chvíli restovat.
- Přidejte krevety a smažte je dozlatova.
- Pokud se začnou krevety připalovat, přidejte sójovou omáčku a med.
- Ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete.
- Babiččiny krevety na zelenině podávejte například s rýží.