17. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Babiččiny krevety na zelenině
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné „Babiččiny krevety na zelenině“ s tímto receptem plným tradičních chutí. Skvělá kombinace krevet, čerstvé zeleniny a aromatických bylinek, která potěší vaše chuťové buňky. S tímto receptem se zaručeně zhostíte role šéfkuchaře v domácnosti! Nenechte si ujít tuto lahůdku plnou vůní a chutí.

Suroviny

  • 500g krevet
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte krevety a odstraňte střeva.
  2. Očistěte a nakrájejte zeleninu na tenké proužky.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte nakrájenou zeleninu a nechte ji chvíli restovat.
  5. Přidejte krevety a smažte je dozlatova.
  6. Pokud se začnou krevety připalovat, přidejte sójovou omáčku a med.
  7. Ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete.
  8. Babiččiny krevety na zelenině podávejte například s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *