19. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na chutný a zdravý snídaně? Vyzkoušejte náš recept na avokádový toast s vejcem! Tato lahodná kombinace avokáda a vajíčka je nejen výživná, ale také bohatá na živiny. Naše jednoduchá a rychlá příprava receptu vám umožní si vychutnat výbornou snídani během několika minut. Obalová šťavnaté avokádo na praženém chlebu a vrchní část ozdobte perfektně uvařeným vajíčkem. Doporučujeme přidat trochu soli a pepře a můžete se pustit do ochutnávání. Tento delikátní avokádový toast s vejcem je ideální pro ty, kteří chtějí začít den plný energie a zároveň se zdravě stravovat. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny:
- 2 plátky chleba
- 1 avokádo
- 2 vejce
- Sůl a pepř
- Olivový olej
Postup:
- Na gril nebo v pánvi zlehka opečeme plátky chleba.
- Avokádo rozkrojíme na poloviny, vyjmeme pecku a maso avokáda vydlabeme lžičkou do misky.
- Avokádo rozmixujeme vidličkou a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Ve větší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a připravíme si v pánvi i vařící vodu pro vaření vajec.
- Do vroucí vody opatrně rozklepneme vejce a vaříme 3-4 minuty na střední teplotu, dokud se bílek upevní a žloutek zůstane tekutý.
- Na opečené plátky chleba naneseme avokádovou pastu.
- Z vařící vody vyndáme vejce a opatrně je položíme na avokádovou pastu.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti a můžeme podávat.