2. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na skvělé Brazilské grilované žebra? Vyzkoušejte náš recept na Assado de Tira, oblíbené brazilské jídlo. Grilované žebra s jedinečnou chutí a aroma, které si zamilujete. S námi objevíte tajemství tohoto lahodného pokrmu. Navštivte naše stránky a uvidíte, jak snadné může být připravit skvělé Assado de Tira doma!
Suroviny
- 1 kg hovězích žebírek (klidně i s kostmi)
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián
- olivový olej
Postup
- Žebříky důkladně očistíme a osušíme ubrouskem.
- Na cibuli nakrájíme na kolečka a rozdělíme do pekáče.
- Přidáme olivový olej, utřený česnek, sůl, pepř a tymián.
- Pokrm necháme odležet alespoň hodinu, ideálně přes noc.
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů a žebříky pečeme asi 1-2 hodiny, dokud nejsou měkké a zlatavé.
- Po upečení necháme žebříky ještě chvilku odpočinout, pak podáváme s přílohou dle vlastního výběru.