21. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Ash-e Reshteh
zdroj: Recepty 24/7

Ash-e Reshteh je tradiční íránská polévka, která je vyrobená z čočky, fazolí, cibule, zeleného špenátu, bylinek a rezance. Je to sycaté a chutné jídlo, které je ideální pro chladné zimní dny. Recept na tuto polévku je jednoduchý a zdravý, protože obsahuje spoustu vlákniny a živin. Ash-e Reshteh se často podává s čerstvou bylinkovou omáčkou na vrcholu, což přidává do jídla výjimečnou chuť a osvěžení. Vyzkoušejte tento autentický íránský recept a vychutnejte si jeho bohatou chuť a vůni.

Suroviny

  • 1 hrnek směsi nasekaných bylinek (špenát, petržel, koriandr)
  • 1 malá cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 hrnek směsi luštěnin (čočka, fazole, hrách)
  • 1 hrnek směsi nudlí (reshteh, vermicelli)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 hrnku kysané smetany
  • 1 citron

Postup

  1. V hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte směs bylinek a promíchejte. Pokračujte smažením asi 5 minut.
  3. Přidejte luštěniny a vařte, dokud nezměknou.
  4. Ve stejnou dobu vařte nudle podle pokynů na obalu a opláchněte je studenou vodou.
  5. Přidejte do hrnce kurkumu, sůl, pepř, kmín a koriandr. Promíchejte a vařte ještě asi 10 minut.
  6. Přidejte vařené nudle a smíchejte s polévkou. Pokračujte vařením dalších 5 minut.
  7. Do každého talíře přidejte lžíci kysané smetany a šťávu z jednoho citronu. Dobře promíchejte.
  8. Ash-e Reshteh je hotová k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *