12. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado z argentinského grilu s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte chutný argentinský grilovaný Asado s osvěžujícím chimichurri omáčkou. Recept na skvělé argentinské jídlo, které potěší chuťové buňky i vaše smysly. Připravte si kvalitní maso a vychutnejte si dokonalé grilování doma!

Suroviny

  • 1,5 kg hovězího masa (např. roastbeef nebo žebírko)
  • 2 červené cibule nakrájené na kolečka
  • Sůl a pepř
  • Čerstvá nasekaná petržel
  • Chimichurri omáčka:

    • 1 hrst čerstvé petržele nasekané
    • 1 hrst čerstvého koriandru nasekaného
    • 2 stroužky česneku nakrájeného na drobno
    • 1 čajová lžička červené papriky
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 4 lžíce olivového oleje
    • Sůl a pepř

Postup

  1. Maso omyjeme a osušíme. Nastřihneme ho na menší kusy a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Na oheň si připravíme grill a necháme rozehřát.
  3. Na rozehřátý grill položíme kusy masa a pečeme podle přání pokrmu. Občas maso obrátíme.
  4. Během pečení připravíme chimichurri omáčku. Všechny suroviny na omáčku smícháme dohromady v misce.
  5. Po upečení masa ho vyndáme z grilu a položíme ho na talíř. Necháme ho odpočinout a poté nakrájíme na menší kousky.
  6. S hotovým masem podáváme chimichurri omáčku a cibulová kolečka jako přílohu. Posypeme nasekanou petrželí a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *