22. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado se zeleninou a chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Asado se zeleninou a chimichurri je argentinský grilovaný pokrm, který spojuje bohatou chuť grilovaného masa s osvěžující zeleninou a pikantním chimichurri omáčkou. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte svému podnebí nezapomenutelnou chuťovou explozi!

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa na asado
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 2 papriky
  • 2 cukety
  • Cherry rajčata

Chimichurri

  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce červeného vinného octu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Lehce osolíme a opepříme a necháme odpočinout.
  2. Na pánev rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a papriky. Poté přidáme nakrájené kousky masa a opékáme dozlatova.
  3. Přidáme nakrájené cukety a cherry rajčata a dusíme do měkka.
  4. Mezitím si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru rozmixujeme petrželku, koriandr, česnek, chilli papričku, ocet a olivový olej. Osolíme a opepříme.
  5. Smažené maso se zeleninou podáváme se chimichurri omáčkou. Podáváme s pečivem nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *