15. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční argentinskou pochoutku s chutným asadem a osvěžujícím chimichurri dipem. Tento recept vám přinese nádech jižní Ameriky do vaší kuchyně a potěší všechny milovníky dobrého jídla. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si lahodné asado s šťavnatým chimichurri dipem ještě dnes!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa na grilování (např. hovězí žebra nebo steak)
- 1 šálek petrželky, nasekané
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená cibule, nasekaná
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžíce octa
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky sušeného oregana
Postup
- Smíchejte petrželku, česnek, cibuli, olivový olej, ocet, mletý červený pepř, sůl a oregano v misce na chimichurri dip.
- Nařežte hovězí maso na menší kousky a vložte do marinády z chimichurri dipu. Nechte odležet alespoň 2 hodiny nebo přes noc v lednici.
- Před grilováním nechte maso přijít na pokojovou teplotu.
- Grilujte maso na žáru nebo grilu podle vaší chuti a preferencí.
- Po upečení nechte maso ještě chvilku odpočinout a pak podávejte s připraveným chimichurri dipem.