15. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado se šťavnatým chimichurri dipem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční argentinskou pochoutku s chutným asadem a osvěžujícím chimichurri dipem. Tento recept vám přinese nádech jižní Ameriky do vaší kuchyně a potěší všechny milovníky dobrého jídla. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si lahodné asado s šťavnatým chimichurri dipem ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa na grilování (např. hovězí žebra nebo steak)
  • 1 šálek petrželky, nasekané
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená cibule, nasekaná
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička mletého červeného pepře
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky sušeného oregana

Postup

  1. Smíchejte petrželku, česnek, cibuli, olivový olej, ocet, mletý červený pepř, sůl a oregano v misce na chimichurri dip.
  2. Nařežte hovězí maso na menší kousky a vložte do marinády z chimichurri dipu. Nechte odležet alespoň 2 hodiny nebo přes noc v lednici.
  3. Před grilováním nechte maso přijít na pokojovou teplotu.
  4. Grilujte maso na žáru nebo grilu podle vaší chuti a preferencí.
  5. Po upečení nechte maso ještě chvilku odpočinout a pak podávejte s připraveným chimichurri dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *