2. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na argentinský grilovaný pokrm Asado s pikantní chimichurri omáčkou. Tato lahodná kombinace grilovaného masa a bylinkové omáčky vás okouzlí svým autentickým argentinským chuťovým zážitkem. Sledujte jednoduchý postup a připravte si chuťovou explozi přímo na svém talíři!
Suroviny
- 1 kg hovädzieho mäsa (prednostne žebra alebo steak)
- 200 g čerstvého petržlenu
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice octu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica červenej papriky
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Nasekajte petržlen a cesnak a dajte ich do misky.
- Pridajte ocot, olivový olej, červenú papriku, soľ a korenie. Dobré premiešajte.
- Marinujte mäso chimichurrim minimálne 1 hodinu v chladničke.
- Potom opečte mäso na grile podľa vašej obľúbenej úpravy.
- Servírujte s priloženým chimichurrim ako omáčkou.