25. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný argentinský grilovaný pokrm – Asado s osvěžující chimichurri omáčkou a lahodně křupavými pečenými brambory. Tento recept vám přinese chuť pravé jihoamerické kuchyně přímo do vaší kuchyně! Jemný šťavnatý steak perfektně doplňuje pikantní bylinkovou omáčku a křupavé brambory. Nechte se okouzlit tímto chutným pokrmem a spojte rodinu a přátele kolem grilu.
Suroviny:
- 1 kg hovädzieho mäsa na asado (napr. krkovička)
- 1 šálka čerstvého petržlenu
- 4 strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky octu
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1 lyžica červenej papriky
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1 kg brambor
Postup:
- Na prípravu chimichurri omáčky v mixéri zmiešajte petržlen, cesnak, ocot, olivový olej, červenú papriku, soľ a korenie. Mixujte do hladka.
- Natrite asado omáčkou a nechajte marinovať aspoň 2 hodiny v chladničke.
- Umyte brambory a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom.
- Vložte asado spolu s bramborami do pekáča a pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 1 hodinu, alebo kým mäso nie je dobre prepečené.
- Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočívať a potom podávajte s restovanými bramborami a chimichurri omáčkou.