25. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado s chimichurri omáčkou a pečenými brambory
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný argentinský grilovaný pokrm – Asado s osvěžující chimichurri omáčkou a lahodně křupavými pečenými brambory. Tento recept vám přinese chuť pravé jihoamerické kuchyně přímo do vaší kuchyně! Jemný šťavnatý steak perfektně doplňuje pikantní bylinkovou omáčku a křupavé brambory. Nechte se okouzlit tímto chutným pokrmem a spojte rodinu a přátele kolem grilu.

Suroviny:

  • 1 kg hovädzieho mäsa na asado (napr. krkovička)
  • 1 šálka čerstvého petržlenu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky octu
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1 lyžica červenej papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 kg brambor

Postup:

  1. Na prípravu chimichurri omáčky v mixéri zmiešajte petržlen, cesnak, ocot, olivový olej, červenú papriku, soľ a korenie. Mixujte do hladka.
  2. Natrite asado omáčkou a nechajte marinovať aspoň 2 hodiny v chladničke.
  3. Umyte brambory a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom.
  4. Vložte asado spolu s bramborami do pekáča a pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 1 hodinu, alebo kým mäso nie je dobre prepečené.
  5. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočívať a potom podávajte s restovanými bramborami a chimichurri omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *