19. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado s chimichurri a vinným octem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na argentinské Asado s chimichurri omáčkou a vinným octem. Tento lahodný grilovaný pokrm je plný chutí a vonných vůní, které si zamilujete. Připravte si ho doma a pozvěte své blízké na nezapomenutelnou grilovací hostinu. S receptem na Asado s chimichurri a vinným octem vás určitě nezklame!

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa na asado
  • 2 červené papriky
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 šálku červeného vína
  • 1/4 šálku vinného octa
  • sůl, pepř, olej

Chimichurri

  • 1 šálek čerstvé petrželky
  • 1/2 šálek čerstvého koriandru
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 šalotky
  • 1/2 čajové lžičky mleté papriky
  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku červeného vinného octa
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nařežeme papriky, cibuli a česnek na větší kousky.
  2. Do mísy smícháme vinný ocet, červené víno, sůl, pepř a olej a promícháme s masem, paprikou, cibulí a česnekem. Necháme marinovat minimálně 2 hodiny nebo nejlépe přes noc.
  3. Na grilu grilujeme maso a zeleninu do měkka a zlatavé barvy.
  4. Mezitím si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru smícháme petrželku, koriandr, česnek, šalotku, papriku, oregano, olej a vinný ocet, dochutíme solí a pepřem.
  5. Servírujeme hotové maso a zeleninu s chimichurri omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *