19. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na argentinské Asado s chimichurri omáčkou a vinným octem. Tento lahodný grilovaný pokrm je plný chutí a vonných vůní, které si zamilujete. Připravte si ho doma a pozvěte své blízké na nezapomenutelnou grilovací hostinu. S receptem na Asado s chimichurri a vinným octem vás určitě nezklame!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa na asado
- 2 červené papriky
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 šálku červeného vína
- 1/4 šálku vinného octa
- sůl, pepř, olej
Chimichurri
- 1 šálek čerstvé petrželky
- 1/2 šálek čerstvého koriandru
- 3 stroužky česneku
- 1/2 šalotky
- 1/2 čajové lžičky mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku červeného vinného octa
- sůl, pepř
Postup
- Nařežeme papriky, cibuli a česnek na větší kousky.
- Do mísy smícháme vinný ocet, červené víno, sůl, pepř a olej a promícháme s masem, paprikou, cibulí a česnekem. Necháme marinovat minimálně 2 hodiny nebo nejlépe přes noc.
- Na grilu grilujeme maso a zeleninu do měkka a zlatavé barvy.
- Mezitím si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru smícháme petrželku, koriandr, česnek, šalotku, papriku, oregano, olej a vinný ocet, dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme hotové maso a zeleninu s chimichurri omáčkou.