22. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na argentinský pokrm Asado s chimichurri omáčkou a křupavými empanadami. Tato lahodná kombinace grilovaného masa s bylinkovou omáčkou a plněnými taštičkami Vás rozhodně nadchne. Nechte se unést chuťovými zážitky Jižní Ameriky!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (řízek, svíčková)
- 1 červená cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku červeného vinného octa
- sůl a pepř
- 1 hrst nasekaného petrželového lístku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička mleté papriky
Postup
- Maso očistěte a nakrájejte na menší kousky. Nakrájejte také cibuli na kolečka a česnek na plátky.
- V míse smíchejte olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř, petrželku, oregano, mletou papriku, cibuli a česnek.
- Potřete marinádou připravené kousky masa a nechte odležet minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc) v lednici.
- Připravte gril a dejte maso grilovat dozlatova. Občas obraťte, aby se maso peklo rovnoměrně z obou stran.
- Mezitím si připravte chimichurri: v mixéru smíchejte petržel, česnek, olivový olej, ocet, sůl a pepř.
- S masem podávejte chimichurri a k tomu si můžete udělat i domácí empanady.