22. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado s chimichurri a empanadami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na argentinský pokrm Asado s chimichurri omáčkou a křupavými empanadami. Tato lahodná kombinace grilovaného masa s bylinkovou omáčkou a plněnými taštičkami Vás rozhodně nadchne. Nechte se unést chuťovými zážitky Jižní Ameriky!

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa (řízek, svíčková)
  • 1 červená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku červeného vinného octa
  • sůl a pepř
  • 1 hrst nasekaného petrželového lístku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička mleté papriky

Postup

  1. Maso očistěte a nakrájejte na menší kousky. Nakrájejte také cibuli na kolečka a česnek na plátky.
  2. V míse smíchejte olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř, petrželku, oregano, mletou papriku, cibuli a česnek.
  3. Potřete marinádou připravené kousky masa a nechte odležet minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc) v lednici.
  4. Připravte gril a dejte maso grilovat dozlatova. Občas obraťte, aby se maso peklo rovnoměrně z obou stran.
  5. Mezitím si připravte chimichurri: v mixéru smíchejte petržel, česnek, olivový olej, ocet, sůl a pepř.
  6. S masem podávejte chimichurri a k tomu si můžete udělat i domácí empanady.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *