29. 1. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Asado s chimichurri a chimichurri salsa
zdroj: Recepty 24/7

Asado s chimichurri a chimichurri salsa je argentinské grilované maso, které se podává s pikantní a osvěžující chimichurri omáčkou a chimichurri salsou. Tento recept je ideální volbou pro milovníky steaku a chutí Latinské Ameriky. Vyzkoušejte ho a přeneste se svůj chuťový zážitek až na argentinské pampy.

Suroviny

  • 1 kg hovädzieho mäsa na grilovanie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká cibuľa
  • Soľ a čerstvo mleté korenie
  • Čerstvá petržlenová vňať
  • Kôpor
  • Olivový olej

Postup

  1. Na prípravu chimichurri omáčky si nastrúhajte cesnak, nasekajte petržlenovú vňať a kôpor a dôkladne premiešajte s olivovým olejom a soľou. Chimichurri zmes nechajte odstáť aspoň hodinu, aby chute prenikli do seba.
  2. Mäso očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte, okoreňte a nechajte mäso marinovať v chimichurri omáčke aspoň 2 hodiny v chladničke.
  3. Na grilu vygrilujte mäso podľa vašich preferencií – krátke grilovanie pre krvavé a dlhšie grilovanie pre dobre prepečené mäso. Po upečení nechajte mäso ešte odpočívať pár minút.
  4. Na prípravu chimichurri salsy si nakrájajte cibuľu a zvyšné petržlenové bylinky. Dôkladne premiešajte s olivovým olejom a dochutite soľou a korením podľa chuti.
  5. Servírujte grilované mäso s chimichurri omáčkou a chimichurri salsou. Podávajte s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *