18. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado s chimichurri a chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se připravit tradiční argentinské jídlo – Asado s chutným chimichurri omáčkou. Tento recept vám ukáže, jak si připravit dokonalé grilované maso, doplněné o lahodnou bylinkovou omáčku. Chimichurri a chimichurri jsou neodolatelná kombinace chutí, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělé grilování s argentským nádechem!

Suroviny:

  • 1 kg hovězího masa (nejlépe žebra)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika

Chimichurri:

  • 1 hrst nasekané petržele
  • 1 hrst nasekaného koriandru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Nejprve připravíme chimichurri omáčku. V mixéru rozmixujeme petržel, koriandr, česnek, červenou papriku, ocet, sůl a olivový olej.
  2. Maso promažeme olivovým olejem a osolíme a opepříme z obou stran.
  3. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a papriky na proužky.
  4. Maso společně s cibulí a paprikami položíme na gril a pečeme do změknutí, občas otáčíme a potíráme chimichurri omáčkou.
  5. Po upečení necháme maso odpočinout chvíli, nakrájíme na porce a podáváme s připravenou chimichurri omáčkou jako přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *