7. 4. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Asado na grilu s chimichurrim je tradiční argentinské jídlo, které si zamilujete! Grilované maso s lahodnou chimichurri omáčkou je skvělou volbou pro letní grilování s přáteli nebo rodinou. Naučte se recept na Asado na grilu s chimichurrim a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1,5 kg jehněčího masa (např. žebra, plec)
- 1 šálek červeného vína
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nasekaná
- 1 lžíce sladké papriky
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
- Smíchejte víno, česnek, cibuli, papriku, sůl a pepř v misce na marinádu.
- Přidejte maso do marinády a nechte marinovat minimálně 4 hodiny (ideálně přes noc).
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Grilujte maso na grilu asi 30 minut na každé straně nebo dokud není maso uvnitř hotové.
- Na servírovací talíři nakrájejte maso na porce a podávejte s chimichurrim.
Poznámka: Chimichurri je argentinská omáčka/cmarada vyrobena z čerstvé petržele, čerstvého česneku, octa, oleje a koření. Můžete si ji zakoupit v obchodě nebo ji připravit doma.