7. 4. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Asado na grilu s chimichurrim
zdroj: Recepty 24/7

Asado⁣ na grilu s chimichurrim je ​tradiční argentinské jídlo,​ které⁢ si zamilujete! Grilované ⁢maso s lahodnou chimichurri‌ omáčkou je skvělou volbou pro letní grilování s přáteli nebo rodinou.⁤ Naučte se‌ recept na Asado na grilu ⁢s chimichurrim a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1,5 kg jehněčího ⁢masa (např. žebra, plec)
  • 1 šálek červeného vína
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 lžíce sladké papriky
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Smíchejte víno, česnek, cibuli, papriku, sůl a pepř‍ v misce na marinádu.
  2. Přidejte maso do​ marinády a⁢ nechte marinovat minimálně 4 hodiny (ideálně přes noc).
  3. Předehřejte gril na střední teplotu.
  4. Grilujte maso na grilu asi 30 minut na každé straně nebo dokud není maso uvnitř hotové.
  5. Na servírovací talíři nakrájejte ‍maso na porce a podávejte s chimichurrim.

Poznámka: Chimichurri je argentinská omáčka/cmarada vyrobena z čerstvé petržele, čerstvého česneku, ‍octa, oleje a koření. Můžete​ si ji zakoupit v obchodě nebo ji připravit doma.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *