14. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Asado de tira.
zdroj: Recepty 24/7

Asado de tira je argentinské pokrm, který se připravuje z výřezu z hovězího masa. Tento recept vám ukáže, jak si připravit chutnou a šťavnatou asado de tira, která se rozplývá v ústech. S jemnou marinádou a dlouhým grilováním se dosahuje plného bohatého aroma masa. Podávejte s lahodnými přílohami a užijte si skvělou chuť argentinské kuchyně.-

Suroviny:

  • 1 kg asado de tira (řízek ze střední části hovězího žebra)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička cukru
  • 250 ml hovězího vývaru
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm asado de tira ze všech stran do zlatova.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriky a rajčata na menší kousky.
  3. Na stejné pánvi orestujeme cibuli a česnek, pak přidáme papriky a rajčata a chvíli společně dusíme.
  4. Přidáme sol, mletý pepř, sušený oregano, sladkou papriku, mletý kmín, mletý koriandr a cukr. Promícháme a necháme dusit 1-2 minuty.
  5. Přidáme hovězí vývar, přiklopíme a dusíme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Před servírováním posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *