15. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado de cerdo
zdroj: Recepty 24/7

Asado de cerdo je tradiční španělský recept na pečené vepřové maso, které je připravováno s různými kořenícími směsmi a pečeno na nízké teplotě, aby maso bylo měkké a šťavnaté. Tento jednoduchý recept je plný bohatých chutí a je ideální pro oslavu nebo rodinné setkání. Sledujte tento jedinečný recept a užijte si skvělou španělskou specialitu přímo z vaší domácí kuchyně.

Suroviny

  • 1 kg vepřového masa (z kyčle nebo lopatky)
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a okořeníme pepřem.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme dozlatova.
  3. Přidáme nakrájené papriky a rajčata a smažíme asi 5 minut.
  4. Do hrnce přidáme maso a zalijeme vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené.
  5. Přidáme bobkové listy a sladkou papriku.
  6. Přikryjeme hrnec a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud není maso měkké a šťavnaté.
  7. Po uvaření maso vyndáme z hrnce a pokrájíme na plátky.
  8. Suroviny v hrnci můžeme rozmixovat na omáčku nebo nechat tak, jak jsou.
  9. Servírujeme maso s omáčkou a přílohou dle vlastního výběru (třeba rýže nebo brambory).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *