15. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Asado de cerdo je tradiční španělský recept na pečené vepřové maso, které je připravováno s různými kořenícími směsmi a pečeno na nízké teplotě, aby maso bylo měkké a šťavnaté. Tento jednoduchý recept je plný bohatých chutí a je ideální pro oslavu nebo rodinné setkání. Sledujte tento jedinečný recept a užijte si skvělou španělskou specialitu přímo z vaší domácí kuchyně.
Suroviny
- 1 kg vepřového masa (z kyčle nebo lopatky)
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 rajčata
- 2 bobkové listy
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a okořeníme pepřem.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme dozlatova.
- Přidáme nakrájené papriky a rajčata a smažíme asi 5 minut.
- Do hrnce přidáme maso a zalijeme vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené.
- Přidáme bobkové listy a sladkou papriku.
- Přikryjeme hrnec a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud není maso měkké a šťavnaté.
- Po uvaření maso vyndáme z hrnce a pokrájíme na plátky.
- Suroviny v hrnci můžeme rozmixovat na omáčku nebo nechat tak, jak jsou.
- Servírujeme maso s omáčkou a přílohou dle vlastního výběru (třeba rýže nebo brambory).