7. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado con chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Chimichurri je tradiční argentinská omáčka, která se perfektně hodí ke grilovanému asadu. Tento recept vám ukáže, jak vyrobit skvělé chimichurri a jak ho použít k dochucení vynikajícího asada. Vyzkoušejte tento argentinský klasik a překvapte své hosty jedinečnou chuťovou kombinací!

Suroviny:

  • 1,5 kg hovězího masa (ideálně churrasco nebo flank steak)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce sušené oregana

Postup:

  1. Smíchejte olivový olej, rozmačkaný česnek, sůl, pepř, sladkou papriku a oregano v misce a vytvořte marinádu.
  2. Přidejte hovězí maso do marinády a nechte ho odležet v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
  3. Před přípravou masa nechte holesí v pokojové teplotě asi 30 minut.
  4. Předehřejte gril na střední teplotu.
  5. Přeneste maso na gril a opékejte ho z každé strany asi 6-8 minut nebo dle preferovaného stupně propečení.
  6. Vyjměte maso z grilu a nechte ho odpočinout přikryté fólií asi 10 minut.
  7. Nařežte maso na tenké plátky proti vláknům.
  8. Servírujte s chimichurri omáčkou a přílohou dle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *