31. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado argentinský grilovaný steak
zdroj: Recepty 24/7

Asado je argentinská specialita spočívající v grilování perfektně upečeného steakového masa na otevřeném ohni. Ať už jste vášnivým grilováním nebo pouze milovníkem dobrého jídla, tento recept vás zaručeně okouzlí. Naučte se připravit autentické argentinské asado a okuste jedinečnou chuť tohoto lahodného steakového pokrmu. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si skvělý grilovaný steak přímo z argentinských pamp.

Suroviny

  • 4 kusy argentinského steak
  • 2 cibule
  • 2 papriky
  • 4 brambory
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř, kmín, paprika

Postup

  1. Steaky osolíme, opepříme a posypeme paprikou a kmínem a necháme odležet asi hodinu v lednici.
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky na proužky a brambory na plátky.
  3. Na grilu rozpálíme oheň a necháme ho prohřát.
  4. Na rozpálený gril položíme steaky a pečeme podle preferovaného stupně propečení (krátce pro medium rare a delší dobu pro well done).
  5. Vedle steaků grilujeme i cibuli, papriky a brambory, dokud nejsou měkké a zlatavé.
  6. Pokrájený česnek smícháme s olejem a trochou soli a svěžím pečivem servírujeme k grilovanému steaků, zelenině a bramborám.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *