31. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Asado je argentinská specialita spočívající v grilování perfektně upečeného steakového masa na otevřeném ohni. Ať už jste vášnivým grilováním nebo pouze milovníkem dobrého jídla, tento recept vás zaručeně okouzlí. Naučte se připravit autentické argentinské asado a okuste jedinečnou chuť tohoto lahodného steakového pokrmu. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si skvělý grilovaný steak přímo z argentinských pamp.
Suroviny
- 4 kusy argentinského steak
- 2 cibule
- 2 papriky
- 4 brambory
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, kmín, paprika
Postup
- Steaky osolíme, opepříme a posypeme paprikou a kmínem a necháme odležet asi hodinu v lednici.
- Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky na proužky a brambory na plátky.
- Na grilu rozpálíme oheň a necháme ho prohřát.
- Na rozpálený gril položíme steaky a pečeme podle preferovaného stupně propečení (krátce pro medium rare a delší dobu pro well done).
- Vedle steaků grilujeme i cibuli, papriky a brambory, dokud nejsou měkké a zlatavé.
- Pokrájený česnek smícháme s olejem a trochou soli a svěžím pečivem servírujeme k grilovanému steaků, zelenině a bramborám.