8. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado argentino s chimichurri omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční argentinský pokrm – Asado s bohatou chimichurri omáčkou. Tento lahodný recept vám přinese chuť Jižní Ameriky přímo na talíř. S jemně kořeněným masem a osvěžující chimichurri omáčkou určitě zaujmete vaše chuťové pohárky. Naučte se, jak připravit tento fantastický pokrm a dejte si skvělé jídlo plné chutí!

Suroviny:

  • 1 kg hovězího masa (např. flank steak)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku červeného vinného octa
  • 1/4 šálku nasekané petržele
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře

Postup:

  1. Nejprve si připravíme marinádu smícháním olivového oleje, vinného octa, nasekané cibule, prolisovaného česneku, petržele, oregana, červené papriky, soli a pepře.
  2. Namáčíme maso v marinádě a necháme odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  3. Po odpočinku maso grilujeme na pánvi nebo grilu do požadovaného stupně propečení.
  4. Chimichurri omáčku připravíme smícháním nasekané petržele, prolisovaného česneku, olivového oleje, octa, soli a pepře.
  5. Po upečení masa ho podáváme s chimichurri omáčkou a přílohou dle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *