5. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Aš-e Reshteh polevka se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Aš-e Reshteh je tradiční íránská polevka plná chutí a vůní. Tato lahodná verze s špenátem přináší do vaší kuchyně exotickou atmosféru a bohatou kombinaci koření. Vyzkoušejte recept na Aš-e Reshteh polevku se špenátem a dopřejte si pořádnou dávku lahodných íránských pochoutek.

Suroviny

  • 200g reshteh (perlové nudle)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 400g špenátu, nasekaného
  • 400g cizrny, sceděné
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • maštěnka na přendání

Postup

  1. Na pánvi osmahněte cibuli a česnek na oleji, dokud nezměknou.
  2. Přidejte kurkumu, kmín a cizrnu. Promíchejte a restujte chvíli.
  3. Přidejte zeleninový vývar a vařte 15 minut.
  4. Přidejte reshteh a vařte dalších 10 minut, dokud nudle nejsou vařené.
  5. Přidejte špenát a vařte dalších 5 minut.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Přendejte maštěnkou a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *