19. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský vepřový biftek s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský vepřový biftek s chimichurri je oblíbený recept plný exotických chutí. Grilovaný vepřový biftek je podáván s pikantní chimichurri omáčkou, která dodává jídlu jedinečnou chuť a vůni. Vyzkoušejte tento lahodný argentinský pokrm a užijte si chuťovou explozi z Latinské Ameriky.

Suroviny

  • 4 kusy vepřového bifteku
  • 1/2 šálku nasekané petržele
  • 1/4 šálku nasekaného česneku
  • 1/4 šálku nasekané červené cibule
  • 2 lžíce čerstvého limetkového džusu
  • 1 lžička mletého červeného pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte petržel, česnek, červenou cibuli, limetkový džus, mletý červený pepř, mletý kmín, olivový olej, sůl a pepř v misce.
  2. Pokryjte bifteky marinádou a nechte je odpočívat v lednici alespoň 30 minut.
  3. Grilujte bifteky na středně vysoké teplotě, dokud nejsou uvařené podle vaší preference.
  4. Servírujte bifteky s chimichurri omáčkou a lahodným argentinským vínem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *