19. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský vepřový biftek s chimichurri je oblíbený recept plný exotických chutí. Grilovaný vepřový biftek je podáván s pikantní chimichurri omáčkou, která dodává jídlu jedinečnou chuť a vůni. Vyzkoušejte tento lahodný argentinský pokrm a užijte si chuťovou explozi z Latinské Ameriky.
Suroviny
- 4 kusy vepřového bifteku
- 1/2 šálku nasekané petržele
- 1/4 šálku nasekaného česneku
- 1/4 šálku nasekané červené cibule
- 2 lžíce čerstvého limetkového džusu
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 šálku olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte petržel, česnek, červenou cibuli, limetkový džus, mletý červený pepř, mletý kmín, olivový olej, sůl a pepř v misce.
- Pokryjte bifteky marinádou a nechte je odpočívat v lednici alespoň 30 minut.
- Grilujte bifteky na středně vysoké teplotě, dokud nejsou uvařené podle vaší preference.
- Servírujte bifteky s chimichurri omáčkou a lahodným argentinským vínem.