30. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský vánoční uzený losos
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský vánoční uzený losos je lahodný a luxusní pokrm, kterým můžete překvapit své hosty během vánočních svátků. Uzený losos podávaný s argentinskou style chimichurri omáčkou je skvělou alternativou k tradičnímu vánočnímu menu. S tímto receptem si jistě získáte obdiv vašich blízkých a vytvoříte atmosféru luxusu a zdravého životního stylu. Naše receptura vám krok za krokem vysvětlí, jak připravit tento skvostný pokrm. Tak neváhejte a vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 1 uzený lososový filet (cca 1 kg)
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, med, olivový olej, nasekaný česnek, kmín, papriku, sůl a pepř.
  2. Filet lososa položte do pekáčku a potřete připravenou marinádou.
  3. Nechte lososa marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně však přes noc.
  4. Před pečením rozehřejte troubu na 180°C.
  5. Lososa dejte do trouby a pečte cca 20-25 minut, dokud není maso krásně upečené a kůže křupavá.
  6. Podávejte s přílohou dle vaší chuti a ozdobte citronem a bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *