9. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský steak s chimichurri salsou je dokonalá kombinace šťavnatého masa a osvěžující bylinky a česneku. Tento recept vás přenese do argentinských krajů a povýší váš grilovací zážitek na zcela novou úroveň. Podívejte se, jak snadno připravit tuto lahodnou pochoutku doma!
Suroviny
- 4 kusy argentinského steaků
- 1 šálek čerstvé petrželové nasekané
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 chilli paprička, jemně nasekaná
- 1 citron (šťáva)
- 1/4 šálku extra panenské olivové oleje
- 1 lžička mletého oregana
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte petržel, česnek, chilli papričku, citronovou šťávu, olej, oregano a kmín ve skleněné misce.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Osolte a opepřete steak z obou stran.
- Grilujte steak na rozpálené pánvi nebo grilu dle vaší chuti (rare, medium, well done).
- Servírujte steak s chimichurri salsou na vrchu.