22. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný argentinský steak s chimichurri salsou, která dodá vašemu jídlu pikantní a svěží chuť. Skvělá kombinace grilovaného masa a bylinkové omáčky, která se snadno připravuje a rozhodně stojí za vyzkoušení. Tento recept určitě potěší vaše chuťové buňky i ty nejnáročnější gurmány.
Suroviny
- 4 kusy argentinského steak
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžíce čerstvě nasekaného petržele
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička sůl
- 1/2 lžička mletého černého pepře
Postup
- Nejprve si připravte chimichurri salsa. V misce smíchejte olivový olej, petržel, česnek, vinný ocet, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a nechte odpočívat.
- Na grilu si opékejte argentinské steaky podle vaší chuti (krátce až středně propečené).
- Po upečení steaků ještě horké polijte chimichurri salsou a nechte chvíli odpočinout, aby se chute prolily.
- Smažené steaky podávejte s dochucenou chimichurri salsou, ideálně s grilovaným či pečeným bramborovým salátem jako přílohou.