26. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský steak s chimichurri omáčkou: Připravte si tento lahodný argentinský steak s osvěžující chimichurri omáčkou. Kvalitní steak, pečlivě grilovaný a podávaný s pikantní omáčkou plnou čerstvých bylinek a citrusové šťávy, která dodá jídlu nezapomenutelnou chuťovou explozi. Dopřejte si toto jednoduché, ale dech beroucí jídlo a užívejte si nevšedních argentinských chutí. Získejte svého vnitřního mistra grilování a zkuste tento recept ještě dnes!
Suroviny:
- 600 g argentinského steaku
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Steak nechte před vařením přijít na pokojovou teplotu.
- Na grilovací pánvi zahřejte olivový olej a přidejte steak.
- Grilujte steak přibližně 2-3 minuty z každé strany, čímž získáte středně připravený steak. Čas grilování můžete upravit podle preferovaného stupně propečení. Pokud chcete mít steak „medium“, grilujte ho 3-4 minuty z každé strany.
- Po grilování nechte steak odpočinout přibližně 5 minut, aby se šťávy rovnoměrně rozložily.
- Mezitím připravte chimichurri omáčku. Postup najdete níže.
- Na talíři pokapejte steak olivovým olejem a opepřete ho. Podávejte spolu s chimichurri omáčkou.
Chimichurri omáčka:
- Na přípravu chimichurri omáčky si připravte následující ingredience:
- 1 hrnek čerstvé petrželky (bouřkový)
- 4 stroužky česneku
- 1/4 hrnku červeného vína nebo červeného vinného octa
- 2 lžičky červené papriky
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého pepře
- Petrželku a česnek nasekejte jemně a dejte do mísy.
- Přidejte červené víno nebo červený vinný ocet, červenou papriku, olivový olej, sůl a pepř.
- Důkladně promíchejte, dokud nedosáhnete jednolité konzistence.
- Omáčku nechte několik minut odpočinout, aby se chutě spojily.
- Chimichurri je připravena k podávání spolu se steakem.