5. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský steak s chimichurri.
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský steak ‍s ‍chimichurri ‍je lahodné argentinské jídlo, které si zamilujete. Grilovaný⁢ steak je pokrytý ​osvěžující a ⁣dochucený chimichurri omáčkou, která dodává tomuto pokrmu​ neodolatelnou ⁣chuť a vůni.‍ Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si ​na autentické argentinské kuchyni přímo v pohodlí vašeho⁣ domova. ‌

Suroviny

  • 2 kusy argentinského steaku
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2⁣ šálku nasekaného petrželového‍ lístku
  • 1/4 šálku červeného‍ vinného⁢ octa
  • 1/2 šálku olivového ⁢oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého ⁤pepře
  • 1/2 lžičky⁤ mletého ⁢červeného ‌pepře

Postup

  1. Smíchejte ‍nasekaný petržel, olivový ​olej, vinný ocet, prolisovaný česnek, sůl a ‍pepř v ⁤misce a nechte odležet alespoň hodinu v‍ lednici.
  2. Steaky osušte ⁢a osolte z obou stran.
  3. Na grilu si ⁤připravte žhavý oheň a steaky opékejte podle preferovaného stupně propečení‌ (cca 4-5 ⁤minut na každé straně pro‍ středně propečený steak).
  4. Po upečení nechte ‍maso odpočinout asi⁤ 5 minut a pak podávejte se chimichurri omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *