12. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský steak s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte lahodný recept na argentinský steak s chimichurri? Tento recept vám ukáže, jak připravit dokonale grilovaný steak, který je doplněný osvěžující chimichurri omáčkou. S kvalitním steakem v hlavní roli, připraveným na grilu, budete mít jistotu, že si pochutnáte na šťavnatém a chutném jídle. Chimichurri omáčka, která se podává k tomuto argentinskému jídlu, je kombinací čerstvého petrželového a česnekového mixu s octem a olejem, což dodává jídlu intenzivní chuť. Tento argentinský steak s chimichurri je skvělou volbou pro všechny milovníky steaků, zejména těch, kteří si rádi dopřávají exotické pokrmy.

Suroviny

  • 2 kusy argentinského středně silného steaku
  • 1/2 hrnku červeného vína
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 4 lžíce strouhané petrželky
  • 2 lžíce čerstvého citronového džusu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička červené papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mleté černého pepře
  • 3/4 hrnku olivového oleje

Postup

  1. V míse smíchejte červené víno, česnek, petrželku, citronový džus, oregano, červenou papriku, kmín, sůl a černý pepř.
  2. Položte steaky do misky a potřete je marinádou ze všech stran. Nechte jelesnění v ledničce alespoň 2 hodiny, nebo lépe přes noc.
  3. Před grilováním nechte steaky při pokojové teplotě asi 30 minut.
  4. Grilujte steaky na silně rozehřátém grilu podle preferovaného stupně propečení. Doporučený čas pro medium je 5-7 minut z každé strany.
  5. Na stole nechte steaky 10 minut odpočinout pod alobalovou folií.
  6. V mezičase připravte chimichurri omáčku. Smíchejte petrželku, česnek, citronovou šťávu, olivový olej a špetku soli.
  7. Steaky podávejte na talíři s chimichurri omáčkou na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *