12. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte lahodný recept na argentinský steak s chimichurri? Tento recept vám ukáže, jak připravit dokonale grilovaný steak, který je doplněný osvěžující chimichurri omáčkou. S kvalitním steakem v hlavní roli, připraveným na grilu, budete mít jistotu, že si pochutnáte na šťavnatém a chutném jídle. Chimichurri omáčka, která se podává k tomuto argentinskému jídlu, je kombinací čerstvého petrželového a česnekového mixu s octem a olejem, což dodává jídlu intenzivní chuť. Tento argentinský steak s chimichurri je skvělou volbou pro všechny milovníky steaků, zejména těch, kteří si rádi dopřávají exotické pokrmy.
Suroviny
- 2 kusy argentinského středně silného steaku
- 1/2 hrnku červeného vína
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 4 lžíce strouhané petrželky
- 2 lžíce čerstvého citronového džusu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička červené papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mleté černého pepře
- 3/4 hrnku olivového oleje
Postup
- V míse smíchejte červené víno, česnek, petrželku, citronový džus, oregano, červenou papriku, kmín, sůl a černý pepř.
- Položte steaky do misky a potřete je marinádou ze všech stran. Nechte jelesnění v ledničce alespoň 2 hodiny, nebo lépe přes noc.
- Před grilováním nechte steaky při pokojové teplotě asi 30 minut.
- Grilujte steaky na silně rozehřátém grilu podle preferovaného stupně propečení. Doporučený čas pro medium je 5-7 minut z každé strany.
- Na stole nechte steaky 10 minut odpočinout pod alobalovou folií.
- V mezičase připravte chimichurri omáčku. Smíchejte petrželku, česnek, citronovou šťávu, olivový olej a špetku soli.
- Steaky podávejte na talíři s chimichurri omáčkou na vrchu.