25. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský plněný hovězí závitok je dokonalé jídlo pro všechny milovníky argentinské kuchyně. Tento recept vám ukáže, jak připravit křehký závitok z hovězího masa, plněný syrovou šunkou, sýrem a špenátem. Nejenže vás překvapí jeho bohatou chutí, ale také jeho jednoduchostí přípravy. Užijte si argentinskou klasiku přímo u vás doma!
Argentinský plněný hovězí závitok
Suroviny
- 800 g hovězího maso (řízek)
- 150 g šunka
- 150 g sýr
- 2 vejce
- 50 g strouhanka
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce kečup
- 1 lžička mletá paprika
- 1 lžička sušený oregano
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Hovězí maso naklepeme do tloušťky cca 1 cm, osolíme a opepříme z obou stran.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek, hořčici, kečup, mletou papriku a oregano. Vše smícháme a krátce restujeme.
- V misce smícháme utřená vejce se strouhankou.
- Na připravený řízek naneseme směs hořčice a kečupu, a na jednu polovinu nasypeme na kousky nakrájenou šunku a sýr.
- Závitok zabalíme a upevníme párátky, aby držel pohromadě.
- Nakonec závitok opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, dokud není maso upečené a šťavnaté.