9. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský plát ze steaků
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte chutný recept na argentinský plát ze steaků? Tento fantastický argentinský pokrm vás jistě nadchne svou výraznou chutí a jednoduchostí přípravy. Skvělá kombinace výběrového hovězího masa s lahodnou marinádou z olivového oleje, česneku a čerstvého citronového džusu oživí váš jídelníček. Plát ze steaků je perfektní volbou pro všechny milovníky masa, kteří si rádi dopřávají jídla plná bohatého a pikantního aroma. Připravte si tento argentinský pokrm a zažijte chuťovou orgii!

Suroviny

  • 4 kusy steaků (například hovězí)
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup

  1. Nejprve steaky omyjte a osušte ubrouskem.
  2. Poté steaky osolte a opepřete z obou stran.
  3. Vložte steaky na gril a opékejte podle vaší preferované teploty. Doporučená teplota pro medium-rare je 55-57 stupňů Celsia. Opečené steaky můžete pokapávat olivovým olejem, aby zůstaly šťavnaté.
  4. Po dosažení požadované teploty vezměte steaky z grilu a nechte je chvíli odpočinout na pokojové teplotě. Tím umožníte, aby se šťávy rovnoměrně rozprostřely uvnitř masa.
  5. Nařežte steaky na tenké plátky ve směru příčně ke svalovině. Důležité je říznout pod úhlem 45 stupňů. To umožní snadnější žvýkání a zlepší chuť pokrmu.
  6. Horké plátky steaků servírujte okamžitě a podávejte je spolu s omáčkou Chimichurri nebo přílohou dle vašeho výběru, například bramborovými hranolky nebo salátem.
  7. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *