31. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský hovězí steak na grilu
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit autentickým argentinským hovězím steakem na grilu. Tento recept vám přinese šťavnaté a lahodné maso s dokonalým grilovaným povrchem. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si oblíbené jídlo jako profesionál. Začněte si užívat chuť Argentiny ve vaší vlastní kuchyni.

Suroviny

  • 4 kusy argentinských hovězích steaků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 citron (šťáva)

Postup

  1. Steaky nechte před přípravou chvíli odpočinout na pokojové teplotě.
  2. V misce smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř.
  3. Steaky potřete připravenou marinádou ze všech stran a nechte je marinovat minimálně 30 minut (nebo ideálně přes noc) v lednici.
  4. Před grilováním získává maso nejlepší chuť, pokud ho nejdříve necháte předehřát na pokojovou teplotu. Výhřevnou zónu grilu připravte na středně vysokou teplotu.
  5. Steaky položte na vyhřátý gril a pečte je na jedné straně přibližně 4-5 minut, poté je otočte a opékejte je ze druhé strany dalších 4-5 minut, pro středně propečený steak.
  6. Odstraňte steaky z grilu a nechte je na chvíli odpočinout. Tím se zlepší jejich šťavnatost.
  7. Před podáváním nechte steaky alespoň 5 minut odpočinout. Poté je podávejte s přílohou dle vašeho výběru, například s grilovanými zeleninovými plátky nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *