6. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský hovězí empanadas se salsou
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský hovězí empanadas se salsou jsou oblíbeným jídlem z Latinské Ameriky. Tento recept vám ukáže, jak připravit chutné a šťavnaté chvilky, zabalené v křehkém těstě. Salsa přidává k jídlu pikantní koření a osvěžující chuť. Vyzkoušejte tento recept a přiveďte na svůj stůl kousek argentinské kuchyně!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • listové těsto

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem a paprikou.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a necháme zatáhnout.
  3. Přisypeme mletou papriku, osolíme a opepříme.
  4. Na desce rozválíme listové těsto a vykrajujeme z něj kruhy.
  5. Na každý kruh těsta dáme lžíci náplně, složíme na půl a pečeme v troubě dozlatova.
  6. Servírujeme s domácí salsou z rajčat, cibule, chilli papriček, česneku, limetkové šťávy, koriandru a soli.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *