6. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský hovězí empanadas se salsou jsou oblíbeným jídlem z Latinské Ameriky. Tento recept vám ukáže, jak připravit chutné a šťavnaté chvilky, zabalené v křehkém těstě. Salsa přidává k jídlu pikantní koření a osvěžující chuť. Vyzkoušejte tento recept a přiveďte na svůj stůl kousek argentinské kuchyně!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- listové těsto
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem a paprikou.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a necháme zatáhnout.
- Přisypeme mletou papriku, osolíme a opepříme.
- Na desce rozválíme listové těsto a vykrajujeme z něj kruhy.
- Na každý kruh těsta dáme lžíci náplně, složíme na půl a pečeme v troubě dozlatova.
- Servírujeme s domácí salsou z rajčat, cibule, chilli papriček, česneku, limetkové šťávy, koriandru a soli.