10. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit autentickou chuťí argentinského grilovaného steaku. Tento jedinečný recept vás přenese na slunné pampy s vůní rozpáleného uhlí. Grilovaný steak je připravený z čerstvého hovězího masa s charakteristickou kůrou z opečeného tuku, která krásně uzamkne šťavnatost uvnitř. Dopřejte si tenhle argentinský klenot a dejte si grilovaný steak na talíři!
Argentinský grilovaný steak
Suroviny
- 1 kg hovězího středního masa (např. roštěnec)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
Postup
- Maso vyndejte z lednice a nechte ho zahřát na pokojovou teplotu. To zabere přibližně 30 minut.
- Česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
- Pokud používáte gril, připravte ho na středně vysokou teplotu. Pokud nemáte gril, můžete použít i grilovací pánvičku na plotýnce.
- Nalijte olivový olej do misky a přidejte česnek. Promíchejte.
- Maso opláchněte a osušte papírovým ubrouskem.
- Pokapte maso česnekovým olejem a potřete ho do něj z obou stran. Posolte a opepřete podle chuti.
- Maso vložte na gril a grilujte ho přibližně 4-5 minut z každé strany, pokud chcete středně propečený steak. Čas grilování závisí na tloušťce a preferovaném stupni propečení.
- Hotový steak vyndejte z grilu a nechte ho před krájením odpočinout. To zabere přibližně 5 minut. Tím se dosáhne lepší šťavnatosti.
- Nařežte steak na tenké plátky podélně proti vláknům a podávejte ihned.