9. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský grillovaný biftek s chimichurri je lahodný recept plný autentických argentinských chutí. Grilovaný biftek je perfektně dochucený pikantní chimichurri omáčkou, která dodá jídlu neodolatelnou chuť. Připravte si tento lahodný argentinský pokrm a nechte se unést exotickými chutěmi Jižní Ameriky.
Suroviny
- 4 kusy bifteků (cca 200g každý)
- 1/2 šálku olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nasekaná
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
- 1/4 šálku nasekané čerstvé koriandru
- 2 lžíce octa
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup
- Smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, cibuli, petržel, koriandr, ocet, červenou papriku, sůl a pepř v míse na chimichurri omáčku.
- Připravte gril na střední teplotu.
- Bifteky osolte a opepřete z obou stran.
- Grilujte bifteky na grilu asi 4-5 minut z každé strany, nebo do požadovaného stupně propečení.
- Chimichurri omáčku podávejte ke grilovaným biftekům jako přílohu.