23. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský churrasco s chimichurri je tradiční argentinské jídlo, které se skládá z grilovaného masa a kořeněné omáčky chimichurri. Tento recept vám přinese chuť Argentina a udělá radost vašim chuťovým pohárkům. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (nejlépe flank steak nebo řízek)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Chimichurri:
- 1 šálek nasekané petržele
- 3 stroužky nasekaného česneku
- 1 středně velká cibule nasekaná
- 1 červená paprika nasekaná
- 1/4 šálku červeného vinného octa
- 1/2 šálku olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte chimichurri omáčku. V míse smíchejte petržel, česnek, cibuli a papriku.
- Přidejte vinný ocet a olej a důkladně promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti. Dejte do lednice a nechte odpočívat alespoň hodinu.
- Maso osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Nechte maso marinovat alespoň 30 minut.
- Zahřejte gril na střední teplotu a grilujte maso asi 5-7 minut z každé strany, dokud není maso podle vašich preferencí upečené.
- Po upečení nechte maso odpočinout alespoň 5 minut a pak ho nakrájejte na tenké plátky.
- Servírujte argentinský churrasco s chimichurri omáčkou a doplňte například bramborovým salátem nebo pečenými paprikami.