23. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský churrasco s chimichurri.
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský churrasco s chimichurri je tradiční argentinské jídlo, které se skládá z grilovaného masa a kořeněné omáčky chimichurri. Tento recept vám přinese chuť Argentina a udělá radost vašim chuťovým pohárkům. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa (nejlépe flank steak nebo řízek)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Chimichurri:

  • 1 šálek nasekané petržele
  • 3 stroužky nasekaného česneku
  • 1 středně velká cibule nasekaná
  • 1 červená paprika nasekaná
  • 1/4 šálku červeného vinného octa
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte chimichurri omáčku. V míse smíchejte petržel, česnek, cibuli a papriku.
  2. Přidejte vinný ocet a olej a důkladně promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti. Dejte do lednice a nechte odpočívat alespoň hodinu.
  3. Maso osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Nechte maso marinovat alespoň 30 minut.
  4. Zahřejte gril na střední teplotu a grilujte maso asi 5-7 minut z každé strany, dokud není maso podle vašich preferencí upečené.
  5. Po upečení nechte maso odpočinout alespoň 5 minut a pak ho nakrájejte na tenké plátky.
  6. Servírujte argentinský churrasco s chimichurri omáčkou a doplňte například bramborovým salátem nebo pečenými paprikami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *