23. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský churrasco s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský churrasco s chimichurri je klasický argentinský grilovaný pokrm, který si získá srdce všech milovníků barbecue. Tento recept kombinuje šťavnaté a chutné kusy masa naložené v lahodné chimichurri omáčce, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Připravte si tento lahodný argentinský pokrm a dopřejte si skvělý zážitek z grilování!

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa (nejlépe hovězí hýb)
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku červeného vinného octa
  • 1/2 šálku nasekané petrželky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  1. Na chimichurri omáčku smíchejte nasekaný česnek, olivový olej, vinný ocet, petrželku, oregano, červený pepř a sůl. Dejte ji do lednice a nechte odpočinout minimálně 2 hodiny.
  2. Maso osolte a okořeňte a nechte odpočinout asi 30 minut, než ho budete grilovat.
  3. Rozpálený gril dejte na vysokou teplotu a maso grilujte asi 5-7 minut na každé straně, dokud není grilované podle vašich preferencí.
  4. Po upečení nechte maso odpočinout pár minut a pak ho nakrájejte na plátky.
  5. S churrasco podávejte chimichurri omáčku a doplňte například pečenými brambory nebo čerstvým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *