27. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský biftek je klasickým pokrmem, který si zamilujete na první kousnutí. Dopřejte si ho s chutným chimichurrim, které jeho chuť ještě umocní. Tento recept je snadný a rychlý, takže ho můžete připravit kdykoliv si budete přát pochutnat si na lahodné argentinské kuchyni. Zkuste ho hned!
Suroviny
- 4 kusy argentinského bifteku
- 4 stroužky česneku
- 1 Čerstvý piment
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička mleté kminu
- 1/2 čajové lžičky papriky
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Na chimichurri: 1 hrnek čerstvé nasekané petrželky, 1/4 hrnku čerstvé nasekané máty, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, 1 červená cibule, 1/4 hrnku octa, 1/2 hrnku olivového oleje, sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru smícháme petrželku, mátu, česnek, papriku, cibuli, ocet, olej a dochutíme solí a pepřem.
- Bifteky osolíme, opepříme, natřeme olivovým olejem a necháme marinovat alespoň hodinu.
- Na rozpálené pánvi opékáme bifteky podle chuti, 2-3 minuty na každé straně pro středně propečené maso.
- Po upečení necháme bifteky ještě chvíli odpočinout pod alobalovou folií.
- Servírujeme s chimichurri omáčkou a například s pečenými brambory nebo grilovanou zeleninou.