27. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský biftek s chimichurrim.
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský biftek je klasickým pokrmem, který si zamilujete na první kousnutí. Dopřejte si ho s chutným chimichurrim, které jeho chuť ještě umocní. Tento recept je snadný a rychlý, takže ho můžete připravit kdykoliv si budete přát pochutnat si na lahodné argentinské kuchyni. Zkuste ho hned!

Suroviny

  • 4 kusy argentinského bifteku
  • 4 stroužky česneku
  • 1 Čerstvý piment
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička mleté kminu
  • 1/2 čajové lžičky papriky
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na chimichurri: 1 hrnek čerstvé nasekané petrželky, 1/4 hrnku čerstvé nasekané máty, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, 1 červená cibule, 1/4 hrnku octa, 1/2 hrnku olivového oleje, sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru smícháme petrželku, mátu, česnek, papriku, cibuli, ocet, olej a dochutíme solí a pepřem.
  2. Bifteky osolíme, opepříme, natřeme olivovým olejem a necháme marinovat alespoň hodinu.
  3. Na rozpálené pánvi opékáme bifteky podle chuti, 2-3 minuty na každé straně pro středně propečené maso.
  4. Po upečení necháme bifteky ještě chvíli odpočinout pod alobalovou folií.
  5. Servírujeme s chimichurri omáčkou a například s pečenými brambory nebo grilovanou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *