13. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský biftek s chimichurri salsou je lahodný recept plný chuťových kontrastů. Vychutnejte si křehký a šťavnatý biftek s pikantní a osvěžující chimichurri omáčkou, která dodá jídlu autentický argentinský nádech. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky masa a exotických chutí. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm i doma!
Suroviny
- 4 kusy argentinského bifteku (cca 200g každý)
- 1 šálka nasekané čerstvé petrželové nať
- 4 stroužky česneku, oloupané a nasekané
- 1 červená paprika, nasekaná
- 1/4 šálku extra panenské olivové oleje
- 3 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- Postavte gril na stredne vysokú teplotu.
- V miske zmiešajte petržel, česnek, papriku, olej, očko, oregano, papriku, kmín, soľ a korenie.
- Bifteky osolte a okorente z oboch strán.
- Grilujte bifteky podľa preferencie (cca 3-4 minúty na každej strane pre stredne varené).
- Nechajte bifteky oddýchnuť niekoľko minút a potom podávajte s chimichurri salsou na vrchole.