1. 8. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si dopřát pochoutku z argentinské kuchyně? Vyzkoušejte tento úžasný recept na argentinský biftek s chimichurri omáčkou! Tenké plátky kvalitního hovězího masa jsou perfektně opékané a podávané s pikantní a osvěžující chimichurri omáčkou. Dochutíte ji jemně nasekanými bylinkami, česnekem, olejem a vinným octem. Tento argentinský biftek s chimichurri omáčkou je lahodným spojením chutí, které si oblíbíte!
Suroviny
- 4 plátky argentinského bifteku
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžičky mletého oregana
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky mletého kmínu
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
Postup
- Nejprve připravte chimichurri omáčku. Smíchejte veškeré suroviny, tedy česnek, olivový olej, vinný ocet, oregano, papriku, kmín, sůl a pepř, ve vhodné míse. Omáčku důkladně promíchejte, aby se všechny přísady spojily a vytvořily harmonickou chuť.
- Bifteky osolte a opepřete z obou stran. Důkladně je vmáčkněte do chimichurri omáčky, tak aby byly dobře obaleny. Ponechte aspoň 30 minut marinovat na chladném místě.
- Po uplynutí marinacího času si připravte gril nebo pánvičku. Nasypte olej na grilovací plochu a předehřejte ho, protože bifteky musí být grilovány na vysoké teplotě. Když je gril nebo pánvička dostatečně rozpálený, položte bifteky na gril a grilujte je po 2-3 minuty z každé strany, přičemž získají zlatavou kůrku.
- Po upečení přeneste bifteky na prkénko nebo talíř a nechte je několik minut odpočinout. Tím se zaručí, že všechny šťávy se uvnitř rozdistribuují a bifteky zůstanou šťavnaté.
- Podávejte horké, ideálně s restovanými bramborami a čerstvým salátem. Případně můžete k biftekům připravit také extra porci chimichurri omáčky, kterou je možné přilít přímo na jídlo.