27. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský biftek s chimichurri a bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční argentinskou lahůdku s argentinským biftekem podávaným s osvěžujícím chimichurri, doplněným bramborovou kaší. Tento recept vám přinese autentickou chuť Latinské Ameriky přímo do vaší kuchyně. Připravte se na neodolatelnou kombinaci chutí a vůní!

Suroviny

  • 4 kusy argentinských bifteků
  • 1/2 šálku nadrobno nakrájené petržele
  • 1/2 šálku nadrobno nakrájeného čerstvého koriandru
  • 2 stroužky česneku, oloupané a rozmačkané
  • 1/4 čajová lžička červené papriky
  • 1/4 čajová lžička mletého pepru
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 4 brambory, oloupané a nakrájené na kousky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. V miske zmiešajte petržel, koriander, cesnak, červenú papriku, mletý piepr a olej. Chimichurri omáčku nechajte odstáť aspoň hodinu, aby sa chute spojili.
  2. Pripravte si gril a na vysokej teplote opečte bifteky podľa žiadanej úpravy.
  3. Na panvici osmahnite brambory, až budú zlatisto hnedé a mäkké. Dochutite soľou a korením podľa chuti.
  4. Servírujte bifteky s chimichurri omáčkou a bramborovou kaší. Dobrú chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *